Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο και χαλλούμι
γρήγορα πιάταζυμαρικάκοτόπουλολαχανικάσαλάτα

Σαλάτα με πέννες, κοτόπουλο και χαλλούμι

ΧΡΟΝΟΣ: 40'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Πέννες Ριγέ από Δίκοκκο Σιτάρι
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 225 γρ χαλλούμι
  • 2 ντομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οι μακαρονοσαλάτες βρίσκονται ψηλά στην λίστα μου όταν πρόκειται να ετοιμάσω κάτι αρκετά γρήγορα για εκείνες τις φορές που το τηλέφωνο χτυπά και οι φίλοι ειδοποιούν πως έρχονται για ένα ποτήρι παγωμένο κρασί κι αρκετό κουβεντολόι στην δροσιά του κήπου τις ζεστές  καλοκαιρινές μέρες ή νύχτες. Τον τελευταίο καιρό, έχω κάνει μια μικρή στροφή στο θέμα της διατροφής και επιλέγω όλο και πιο συχνά τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως κι αυτό γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή πρόσληψης φυτικών ινών αλλά και πρωτεΐνης!

Για αυτήν εδώ την μακαρονοσαλάτα, που κυριολεκτικά ενθουσίασε όσους την δοκίμασαν, χρησιμοποίησα Πέννες Ριγέ Melissa από Δίκκοκο Σιτάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο δημιουργώντας έτσι την πιο αγνή πρώτη ύλη για τα ζυμαρικά.

Ενίσχυσα τη νοστιμιά της με μπουκίτσες από φιλέτο κοτόπουλο που έψησα στο σχαροτήγανο, καθώς και με γευστικότατο τυρί χαλούμι (επίσης ψημένος σε σχαροτήγανο).
Ντοματούλες, αγγουράκια, κρεμμυδάκι και πολύχρωμες πιπεριές έδεσαν τέλεια με ένα αρκετά ελαφρύ dressing από μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένη μυρωδάτη ρίγανη.
Μια υπέροχα νόστιμη και θρεπτική σαλάτα (η οποία αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα) σερβιρίστηκε ένα ζεστό καλοκαιρινό απογευματάκι, λίγο πριν την δύση του ηλίου και συνοδεύτηκε από παγωμένο λευκό κρασί και πολύωρη κουβεντούλα με φίλους, υπό τον ήχο των τζιτζικιών και το εκκωφαντικό τους τραγούδι.

 

  • Βράζω τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνω κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνω και το ψήνω σε πολύ καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω το χαλλούμι σε κομμάτια και το ψήνω σε επίσης καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω σε μικρούς κύβους τα λαχανικά.
  • Σ ‘ενα μπολ ανακατεύω το χυμό λεμονιού, με το ελαιόλαδο και την ρίγανη
  • Τοποθετώ όλα τα υλικά σε σαλατιέρα, προσθέτω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και προσθέτω το dressing.

 

EXTRA TIP

Ό,τι περισσέψει – και εαν περισσέψει, φυλάσσεται στο ψυγείο και τρώγεται επίσης ευχάριστα και την επόμενη.

Οι μακαρονοσαλάτες βρίσκονται ψηλά στην λίστα μου όταν πρόκειται να ετοιμάσω κάτι αρκετά γρήγορα για εκείνες τις φορές που το τηλέφωνο χτυπά και οι φίλοι ειδοποιούν πως έρχονται για ένα ποτήρι παγωμένο κρασί κι αρκετό κουβεντολόι στην δροσιά του κήπου τις ζεστές  καλοκαιρινές μέρες ή νύχτες. Τον τελευταίο καιρό, έχω κάνει μια μικρή στροφή στο θέμα της διατροφής και επιλέγω όλο και πιο συχνά τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως κι αυτό γιατί είναι μια εξαιρετική πηγή πρόσληψης φυτικών ινών αλλά και πρωτεΐνης!

Για αυτήν εδώ την μακαρονοσαλάτα, που κυριολεκτικά ενθουσίασε όσους την δοκίμασαν, χρησιμοποίησα Πέννες Ριγέ Melissa από Δίκκοκο Σιτάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο δημιουργώντας έτσι την πιο αγνή πρώτη ύλη για τα ζυμαρικά.

Ενίσχυσα τη νοστιμιά της με μπουκίτσες από φιλέτο κοτόπουλο που έψησα στο σχαροτήγανο, καθώς και με γευστικότατο τυρί χαλούμι (επίσης ψημένος σε σχαροτήγανο).
Ντοματούλες, αγγουράκια, κρεμμυδάκι και πολύχρωμες πιπεριές έδεσαν τέλεια με ένα αρκετά ελαφρύ dressing από μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένη μυρωδάτη ρίγανη.
Μια υπέροχα νόστιμη και θρεπτική σαλάτα (η οποία αποτελεί από μόνη της ένα πλήρες γεύμα) σερβιρίστηκε ένα ζεστό καλοκαιρινό απογευματάκι, λίγο πριν την δύση του ηλίου και συνοδεύτηκε από παγωμένο λευκό κρασί και πολύωρη κουβεντούλα με φίλους, υπό τον ήχο των τζιτζικιών και το εκκωφαντικό τους τραγούδι.

 

  • Βράζω τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Σουρώνω κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Κόβω το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, το αλατοπιπερώνω και το ψήνω σε πολύ καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω το χαλλούμι σε κομμάτια και το ψήνω σε επίσης καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο.
  • Κόβω σε μικρούς κύβους τα λαχανικά.
  • Σ ‘ενα μπολ ανακατεύω το χυμό λεμονιού, με το ελαιόλαδο και την ρίγανη
  • Τοποθετώ όλα τα υλικά σε σαλατιέρα, προσθέτω αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και προσθέτω το dressing.

 

EXTRA TIP

Ό,τι περισσέψει – και εαν περισσέψει, φυλάσσεται στο ψυγείο και τρώγεται επίσης ευχάριστα και την επόμενη.

Η συνταγή έγινε με σειρά Ολικής Άλεσης

Ολικής Άλεσης

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!