fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Φιογκάκια Melissa
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 τοματίνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1κ.γ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ρίβουμε τις τομάτες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό καρέ και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα υγρά που έχουν αφήσει οι πιπεριές τα θέλουμε γιατί δίνουν γεύση, οπότε δεν σκουπίζουμε καθόλου το τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν και το αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (1/2 κούπα).

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα φιογκάκια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μια διάτρητης κουτάλας στο τηγάνι μας. Δεν φοβόμαστε αν πάρουμε και νερό μαζί από την κατσαρόλα γιατί το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει ωραία ύφη και πυκνότητα η σάλτσα μας από το άμυλο των ζυμαρικών.

Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, το μπρόκολο και τον αρακά, κόβουμε τα τοματίνια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε το πιπέρι μας, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Έτοιμα για σερβίρισμα!

EXTRA TIP
Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε πιπέρι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, κατσαρόλα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, σαλάτα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΦΙΟΓΚΑΚΙ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ