Φιογκάκια με λαχανικά
γρήγορα πιάταζυμαρικάκατσαρόλακυρίως γεύμαλαχανικάσαλάτα

Φιογκάκια με λαχανικά

ΧΡΟΝΟΣ: 30'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
30'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Φιογκάκια Melissa
  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 τοματίνια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • 1κ.γ. εστραγκόν
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τις τομάτες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό καρέ και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα υγρά που έχουν αφήσει οι πιπεριές τα θέλουμε γιατί δίνουν γεύση, οπότε δεν σκουπίζουμε καθόλου το τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν και το αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (1/2 κούπα).

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα φιογκάκια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μια διάτρητης κουτάλας στο τηγάνι μας. Δεν φοβόμαστε αν πάρουμε και νερό μαζί από την κατσαρόλα γιατί το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει ωραία ύφη και πυκνότητα η σάλτσα μας από το άμυλο των ζυμαρικών.

Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, το μπρόκολο και τον αρακά, κόβουμε τα τοματίνια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε το πιπέρι μας, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Έτοιμα για σερβίρισμα!

 

EXTRA TIP

Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε πιπέρι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας

Τρίβουμε τις τομάτες μας και τις αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το κρεμμύδι σε πολύ ψιλό καρέ και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αρχίζουμε να σοτάρουμε τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα υγρά που έχουν αφήσει οι πιπεριές τα θέλουμε γιατί δίνουν γεύση, οπότε δεν σκουπίζουμε καθόλου το τηγάνι. Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το εστραγκόν και το αλάτι, αφήνουμε να πάρει βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό (1/2 κούπα).

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και βάζουμε το μπρόκολο και τον κατεψυγμένο αρακά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποσύρουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα φιογκάκια και μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μια διάτρητης κουτάλας στο τηγάνι μας. Δεν φοβόμαστε αν πάρουμε και νερό μαζί από την κατσαρόλα γιατί το χρειαζόμαστε για να αποκτήσει ωραία ύφη και πυκνότητα η σάλτσα μας από το άμυλο των ζυμαρικών.

Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις σοταρισμένες πιπεριές, το μπρόκολο και τον αρακά, κόβουμε τα τοματίνια σε λεπτές φετούλες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε το πιπέρι μας, και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας. Έτοιμα για σερβίρισμα!

 

EXTRA TIP

Ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το πιάτο μας, προσθέτουμε πιπέρι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Φιογκάκι Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!