fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 ½ κούπα Σιμιγδάλι Ψιλό Melissa
  • ½ κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 1 ματσάκι παπαρούνες ή 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300gr φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ½ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζω, πλένω και στραγγίζω καλά το σπανάκι και τα μυρωδικά χόρτα που θα χρησιμοποιήσω (παπαρούνες ή καυκαλήθρες). Kαθώς και τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο. Τα ψιλοκόβω όλα και τα βάζω σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτω την τριμμένη φέτα, αλατίζω ελαφρά, προσθέτω και το ελαιόλαδο κι ανακατεύω καλά.

Στη συνέχεια προσθέτω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω και πάλι. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα, προσθέτω αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ρίχνω αυτό το μείγμα στο σπανάκι. Ανακατεύω πολύ καλά και στρώνω αυτό το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω το οποίο έχω λαδώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 περίπου λεπτά.

Με αγάπη, Mamatsita

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

EXTRA TIP
Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι την επιφάνεια της πίτας, για πιο τραγανή κρούστα.
λαχανικά, πίτα, σιμιγδάλι, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA