fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Στριφτό Melissa
  • 4 χοντρές φέτες μπέικον (πάχος 1 εκατοστού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αυγού
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • 400γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία μανιτάρια
  • φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε λεπτές φέτες. Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά τα μανιτάρια. Αφού πάρουν ωραίο χρώμα και μαγειρευτούν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε το μπέικον που το έχουμε κόψει σε κυβάκια 1x1cm. Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε ώστε να καραμελώσουν καλά και να βγει το λίπος από το μπέικον.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε το στριφτό μας. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε αλλά αφήνουμε μια κούπα από το νερό στην άκρη. Μόλις το μπέικον ροδίσει καλά και έχουν βγει τα λιπαρά του, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και ρίχνουμε πάρα πολύ πιπέρι (ανάλογα με την προτίμησή μας), τον κρόκο, τη μισή παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο και μισή από την κούπα νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε τα λιπαρά που έχουν κολλήσει πιθανά στον πάτο του τηγανιού και να αναμείξουμε τη σάλτσα μας.

Βάζουμε μέσα στο τηγάνι το στριφτό και τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να πάρει μια φορά βράση. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το θυμάρι ή την ρίγανη.

EXTRA TIP
Στη συνταγή δεν δίνουμε αλάτι, γιατί είναι ιδιαίτερα αλμυρά και η παρμεζάνα και το μπέικον.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, κατσαρόλα, κυρίως γεύμα, λαχανικά, σαλάτα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΣΤΡΙΦΤΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
40'
ΣΤΡΙΦΤΟ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ