- 500 γρ. λαζανάκι Melissa
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κούπα (250 ml) βότκα
- 1 κ.γλ. μπούκοβο
- αλάτι – πιπέρι
- 300 γρ. χυμό ντομάτας
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (+ έξτρα για το σερβίρισμα)
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα μακαρόνια και τα βράζω al dente.
Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο, λιώνω το βούτυρο και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτω τη βότκα και περιμένω για 1 λεπτό περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά και μόλις δέσει προσθέτω την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύω καλά και σβήνω τη φωτιά.
Σουρώνω τα ζυμαρικά, τα ρίχνω μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και ανακατεύω πολύ καλά.
Σερβίρω την μακαρονάδα με έξτρα παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.
- Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
- ΛΑΖΑΝΑΚΙ
- Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
- ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
- Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
