Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 500 γρ. λαζανάκι Melissa
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα (250 ml) βότκα
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα (+ έξτρα για το σερβίρισμα)
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα μακαρόνια και τα βράζω  al dente.

Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο, λιώνω το βούτυρο  και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτω τη βότκα και περιμένω για 1 λεπτό περίπου μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτω μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω απαλά.
Αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά και μόλις δέσει προσθέτω την παρμεζάνα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύω καλά και σβήνω τη φωτιά.

Σουρώνω τα ζυμαρικά, τα ρίχνω μέσα στο σκεύος με τη σάλτσα και ανακατεύω πολύ καλά.

Σερβίρω την μακαρονάδα με έξτρα παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

EXTRA TIP
Μήπως θέλεις να προσθέσεις μπέικον ή μπουκίτσες κοτόπουλο σε αυτή τη μακαρονάδα; Για το μπέικον. Ψιλόκοψε και πρόσθεσε το μπέικον πριν σοτάρεις το κρεμμύδι. Σοτάρισε το καλά να γίνει τραγανό και στη συνέχεια αφαίρεσε το από το σκεύος σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάλτο πάλι μέσα στο σκεύος πριν ρίξεις το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος. Για τις μπουκίτσες κοτόπουλο. Κόψε ένα στήθος κοτόπουλο σε μπουκίτσες, ρίξε αλάτι και πιπέρι και σοτάρισε τες πριν σοτάρεις το κρεμμύδι. Σοτάρισε τις μπουκίτσες καλά γύρω στα 8-10 λεπτά, αλλάζοντας τους πλευρά αρκετά συχνά και βεβαιώσου πως δεν είναι ροζ στο εσωτερικό τους. Αφαίρεσε τις μπουκίτσες από το σκεύος σε ένα πιάτο και ρίξτες πάλι μέσα (μαζί με τους χυμούς που θα υπάρχουν στο πιάτο) πριν ρίξεις το χυμό ντομάτας και την κρέμα γάλακτος.
γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΛΑΖΑΝΑΚΙ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
15'
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Α ΛΑ ΒΟΤΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA