Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Διαγωνισμοί Melissa
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • Για τη γέμιση
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 100gr ρεγκάτο τριμμένο
  • 4 φλάσκες μελιτζάνες χωρίς τη φλούδα, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 100gr ανθότυρο κομμένο σε κύβους
  • 150gr χαλούμι κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • ½ κουτί τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 50gr φέτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • ½ κουτί τοματοπελτέ (αραιωμένο σε 1 ποτήρι νερό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 600gr ζωμό λαχανικών
  • ½ ποτηράκι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κύβο, την τομάτα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στην τομάτα, τις μελιτζάνες και σε 6-7 λεπτά ρίχνουμε τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό, τα τυριά, τη φρυγανιά και τον μαϊντανό (πρέπει να είναι σφιχτή η ζύμη).

Για τη σάλτσα

Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τον ζωμό. Τη βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 18 λεπτά (πρέπει να είναι αραιή). Γεμίζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε λίγο από τη σάλτσα στο πυρέξ και τα τοποθετούμε στη σειρά (σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο).

Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά στους 100 βαθμούς.

Τέλεια!

γρήγορα πιάτα, ζυμαρικά, λαχανικά, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
60'
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ