Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • Συμβουλές Υγείας
  • Μοναδικές συμβουλές υγείας από τους ειδικούς μας συνεργάτες
  • Ο ΔΡΟΜΟΣ
  • Ο δρόμος προς την κορυφή για τον Στέφανο δεν ήταν εύκολος. Για να φτάσει στο όνειρό του έπρεπε να κάνει θυσίες από μικρός. Έπρεπε να ξεπερνάει τις δυσκολίες, να ξεπερνάει και τον εαυτό του και να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Έπρεπε να μείνει πιστός στις αξίες σε όλα όσα έμαθε από την οικογένειά του. Να μένει πιστός σε όλα όσα έμαθε γύρω από το τραπέζι που μοιραζόντουσαν την αγαπημένη τους γεύση Melissa.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 350 γρ. κριθαράκι μέτριο Melissa
  • 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. γλυκό μπούκοβο
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινώ με ένα μπολ στο οποίο βάζω το αλεύρι με την πάπρικα και το αλάτι με το πιπέρι.
Τα ανακατεύω απαλά και αλευρώνω εκεί ελαφρά τις γαρίδες*.

Σε ένα αντικολλητικό βαθύ σκεύος βάζω το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τις γαρίδες για 2 – 3 λεπτά.
Στη συνέχεια τις μεταφέρω σε πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος συμπληρώνω λίγο ελαιόλαδο και προσθέτω το σκόρδο (λιωμένο) και το μπούκοβο.

Προσθέτω το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και το ανακατεύω να λαδωθεί καλά.

Στη συνέχεια προσθέτω ζεστό νερό κι ανακατεύω κατά διαστήματα έτσι ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν θα κολλήσει το κριθαράκι.
Αν χρειαστεί επιπλέον νερό, συμπληρώνω πάντα ζεστό.

Μαγειρεύω το κριθαράκι για 7-8 λεπτά, έτσι ώστε να είναι al dente.
Το κριθαράκι συνεχίζει να βράζει για μερικά επιπλέον λεπτά, ακόμα κι όταν έχουμε σβήσει τη φωτιά.

Μόλις το κριθαράκι είναι έτοιμο, βάζω μέσα τις γαρίδες, τον ψιλοκομμένο άνηθο κι ανακατεύω απαλά.

Σερβίρω το φαγητό στο πιάτο και το πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού.

* Για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα γαρίδες αποφλοιωμένες, καθαρισμένες από το εντεράκι τους αλλά με την ουρίτσα τους.
Τις ξεπάγωσα, τις άφησα να στραγγίσουν και τις σκούπισα ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας πριν τις αλευρώσω.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Mamatsita.

γρήγορα πιάτα, θαλασσινά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕΤΡΙΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MAMATSITA