- 50'
Για το σιρόπι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλεύρι – μαρέγκα εναλλάξ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι. Διακοσμούμε με σαντιγί, κομματάκια ρόδι και αμύγδαλα.
Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, τη σόδα, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου αλεύρι – μαρέγκα εναλλάξ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και μόλις το ραβανί μισοκρυώσει το περιχύνουμε λίγο-λίγο με το σιρόπι. Διακοσμούμε με σαντιγί, κομματάκια ρόδι και αμύγδαλα.
Το απόλυτο παραδοσιακό γλυκό.
Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
Δευτέρα - Παρασκευή (η κλήση δε χρεώνεται)
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]
Βίωνος 1, 104 43 – Αθήνα
Τ +30 210 5190100 F +30 210 5190241
E [email protected]
Ιωαννίνων 27β , Πυλαία 555 35 – Θεσ/νίκη
Τ +30 2310 475312 / 395 F +30 2310 475316
E [email protected]
5o χλμ. Λαρίσης Φαρσάλων, 411 10 – Λάρισα
Τ +30 2410 660870 F +30 2410 660875
E [email protected]
Ζαΐμη 9 Παραλία Πατρών, 262 23 – Πάτρα
Τ +30 2610 362050 F +30 2610 362750
E [email protected]