Παστίτσιο Κλασσικό με Διπλή Στρώση Μακαρονιού
κυρίως γεύμα

Παστίτσιο Κλασσικό με Διπλή Στρώση Μακαρονιού

ΧΡΟΝΟΣ: 90'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
90'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. πελτέ
  • 400 γραμ. ντοματα κονκασέ
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 κρόκους αυγού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με την βοήθεια μιας κουτάλας τον σπάμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.  Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και ρίχνουμε τους δυο κρόκους και το μισό τυρί ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.

Αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια επάνω από τον κιμά. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Με την βοήθεια μιας κουτάλας τον σπάμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μαζί με το καρότο και σοτάρουμε για 3 ακόμα λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Ανά διαστήματα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένα νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου.

Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί και να χρυσίσει το αλεύρι. Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.  Αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και ρίχνουμε τους δυο κρόκους και το μισό τυρί ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τοποθετούμε τα μισά σε ένα λαδωμένο ταψί.

Αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Στρώνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια επάνω από τον κιμά. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά.

Η συνταγή έγινε με σειρά Κλασική Σειρά

Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!