Σπαγγέτι Ντομάτας & Βασιλικού
γρήγορα πιάτακρασίοικονομικάπιάτα light

Σπαγγέτι Ντομάτας & Βασιλικού

ΧΡΟΝΟΣ: 25'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 πακέτο Σπαγγέτι No6 Melissa, 500g
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα / επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα
  • 500 γραμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250 γραμ. χυμό ντομάτας Passata
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • 150 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε κάθε 2’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.

Σοτάρουμε για 1’ το σκορδάκι και την πιπεριά τσίλι, για να ενεργοποιήσουμε τη γεύση τους.

Συμπληρώνουμε τα φύλλα βασιλικού, που έχουμε χοντροκόψει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 20 δευτερόλεπτα. Τόσο, ώστε να απελευθερώσει το μαγικό αυτό βότανο τα αρώματα του.

Συμπληρώνουμε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 5’ κι έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Κάπου εδώ και όσο βράζει η σάλτσα μας, θα σουρώσουμε τα σπαγγέτι και θα τα αφήσουμε στην κατσαρόλα μαζί με 200ml από το νερό που έβρασαν. Περιχύνουμε με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάνε τα ζυμαρικά.

Μετά από 10-12’  βρασίματος, θα χυλώσει και η σάλτσα ντομάτας. Σε αυτό το στάδιο, μεταφέρουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να «χαθεί» μέσα στο φαγητό μας. Μην ανησυχείτε όμως, θα «εμφανιστεί» πάλι όταν τα δοκιμάσετε!

Σερβίρουμε σε πιάτα, όσο είναι ζεστά τα σπαγγέτι και μοιράζουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού σε κάθε πιάτο.Τρίβουμε ομοιόμορφα λίγο μαύρο πιπέρι επάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

 

EXTRA TIP

Το ξύδι είναι μυστικό συστατικό σε αυτήν τη συνταγή. Θα προσθέσει στην αψάδα της ντομάτας και θα ισορροπήσει τα λιπαρά του βουτύρου και της παρμεζάνας. Μη φοβηθείτε την καυτερή πιπεριά. Είναι σε μικρή ποσότητα και δεν έχει έντονα καυτερή γεύση το τελικό πιάτο. Δίνει όμως γευστική ένταση και παράλληλα εισπράττουμε τα οφέλη της καψαϊκίνης, δραστικού συστατικού των πιπεριών τσίλι. Όταν αλατίζουμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, είναι αυτό μίας σωστά αλατισμένης σούπας. Αν είστε από τα παιδιά που τρώνε όλο το φαγητό τους, αλλά αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά. Αφαιρέστε το φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα από τη συνταγή, απλά προσθέστε το μισό νεράκι στα ζυμαρικά μετά το βράσιμο τους (100ml).

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε 5L νερό και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε στο νερό που βράζει τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε κάθε 2’, για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 10’.

Παράλληλα τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μέσα στο οποίο θα ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μέχρι να κάψουν.

Σοτάρουμε για 1’ το σκορδάκι και την πιπεριά τσίλι, για να ενεργοποιήσουμε τη γεύση τους.

Συμπληρώνουμε τα φύλλα βασιλικού, που έχουμε χοντροκόψει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 20 δευτερόλεπτα. Τόσο, ώστε να απελευθερώσει το μαγικό αυτό βότανο τα αρώματα του.

Συμπληρώνουμε μέσα στο τηγάνι τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 5’ κι έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ξύδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.

Κάπου εδώ και όσο βράζει η σάλτσα μας, θα σουρώσουμε τα σπαγγέτι και θα τα αφήσουμε στην κατσαρόλα μαζί με 200ml από το νερό που έβρασαν. Περιχύνουμε με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάνε τα ζυμαρικά.

Μετά από 10-12’  βρασίματος, θα χυλώσει και η σάλτσα ντομάτας. Σε αυτό το στάδιο, μεταφέρουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να «χαθεί» μέσα στο φαγητό μας. Μην ανησυχείτε όμως, θα «εμφανιστεί» πάλι όταν τα δοκιμάσετε!

Σερβίρουμε σε πιάτα, όσο είναι ζεστά τα σπαγγέτι και μοιράζουμε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού σε κάθε πιάτο.Τρίβουμε ομοιόμορφα λίγο μαύρο πιπέρι επάνω στα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

 

EXTRA TIP

Το ξύδι είναι μυστικό συστατικό σε αυτήν τη συνταγή. Θα προσθέσει στην αψάδα της ντομάτας και θα ισορροπήσει τα λιπαρά του βουτύρου και της παρμεζάνας. Μη φοβηθείτε την καυτερή πιπεριά. Είναι σε μικρή ποσότητα και δεν έχει έντονα καυτερή γεύση το τελικό πιάτο. Δίνει όμως γευστική ένταση και παράλληλα εισπράττουμε τα οφέλη της καψαϊκίνης, δραστικού συστατικού των πιπεριών τσίλι. Όταν αλατίζουμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας, το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, είναι αυτό μίας σωστά αλατισμένης σούπας. Αν είστε από τα παιδιά που τρώνε όλο το φαγητό τους, αλλά αποφεύγουν τα ζωικά λιπαρά. Αφαιρέστε το φρέσκο βούτυρο και την παρμεζάνα από τη συνταγή, απλά προσθέστε το μισό νεράκι στα ζυμαρικά μετά το βράσιμο τους (100ml).

Η συνταγή έγινε με Σπαγγέτι Νο6 Κλασική Σειρά

Σπαγγέτι Νο6 Κλασική Σειρά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!