Ζυμαρικά με Σάλτσα Φέτας και Ψητά Ντοματίνια
ζυμαρικάλαχανικάπιάτα light

Ζυμαρικά με Σάλτσα Φέτας και Ψητά Ντοματίνια

ΧΡΟΝΟΣ: 55'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
55'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας

  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. γάλα πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 400 γρ. στριφτό με παντζάρι Melissa
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Για το σερβίρισμα

  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ψητά ντοματίνια:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα φέτας:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα με τα χέρια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών με μια βαθιά κουτάλα, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν.

Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα ντοματίνια.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για τα ψητά ντοματίνια:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση κατά μήκος και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε και αυτά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα φέτας:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πάστα και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σπάμε μέσα τη φέτα με τα χέρια μας, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε 1 κ.σ. αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών με μια βαθιά κουτάλα, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε και αυτόν.

Προσθέτουμε τα μισά ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα και τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα ντοματίνια.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή έγινε με Στριφτό με Παντζάρι Melissa

Στριφτό με Παντζάρι Melissa

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!