fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • Για τη ζύμη
  • 200gr αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150gr Σιμιγδάλι Ψιλό Melissa
  • 70gr ζάχαρη
  • 150gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά μέτρια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ κανέλα
  • ⅓ κ.γ τζίντζερ ξερό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Για τη γέμιση
  • 50gr καρύδια
  • 30gr σταφίδες μαύρες
  • Για το σιρόπι
  • 500gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300gr νερό
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν ρίχνουμε το επόμενο αυγό πριν ανακατευτεί καλά το προηγούμενο. Η συνταγή θα σας δώσει 20-30 μπισκότα.

Βγάζουμε από το μίξερ τον κάδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30gr το καθένα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σταφίδες. Γεμίζουμε τα μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί, το οποίο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσει.

Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το σιρόπι που θα περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε να το ρουφήξουν τα μπισκότα.

EXTRA TIP
Μόλις βγάλουμε τα ψημένα μπισκότα και είναι καυτά, τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
γλυκά, γρήγορα πιάτα, πιάτα για φοιτητές, σιμιγδάλι, φούρνος
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
  • ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
55'
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ