Κρύα Σαλάτα με Φιογκάκια Melissa, ψητό κοτόπουλο, σπιτικό πέστο, μοτσαρελίνια και τοματίνια κονφί
σαλάτα

Κρύα Σαλάτα με Φιογκάκια Melissa, ψητό κοτόπουλο, σπιτικό πέστο, μοτσαρελίνια και τοματίνια κονφί

ΧΡΟΝΟΣ: 20'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
20'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4-5
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Προετοιμασία: 60 λεπτά

  • Πέστο
  • 1 πακέτο Φιογκάκια Melissa
  • Τοματίνια κονφί
  • Μοτσαρελίνια
  • 1 κ.γ βούτυρο ανάλατο
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο

 

Υλικά για Πέστο

  • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 150 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι

 

Υλικά για τοματίνια κονφί

  • 500 γρ. τοματίνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ.γ. αλάτι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κλωναράκια θυμάρι
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το πέστο μας, πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο.
  2. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα αρωματικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για περίπου 60 λεπτά.
  3. Παράλληλα σε ένα δεύτερο ταψί, τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κυβάκια.
  4. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά Melissa σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να μην κολλήσουν.
  5. Προσθέτουμε 1-2 γεμάτες κουταλιές πέστο στα μακαρόνια μας, μοτσαρελίνια και τομάτες κονφί, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και έχουμε μια υπέροχη κρύα σαλάτα ζυμαρικών.

 

Tip: To κονφί από τοματίνια και το σπιτικό πέστο μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο για αρκετό διάστημα, εφόσον το ελαιόλαδο καλύπτει καλά την επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

  1. Για το πέστο μας, πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο.
  2. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα αρωματικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για περίπου 60 λεπτά.
  3. Παράλληλα σε ένα δεύτερο ταψί, τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλου, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει και ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κυβάκια.
  4. Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά Melissa σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο για να μην κολλήσουν.
  5. Προσθέτουμε 1-2 γεμάτες κουταλιές πέστο στα μακαρόνια μας, μοτσαρελίνια και τομάτες κονφί, το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και έχουμε μια υπέροχη κρύα σαλάτα ζυμαρικών.

 

Tip: To κονφί από τοματίνια και το σπιτικό πέστο μπορούν να φυλαχθούν στο ψυγείο για αρκετό διάστημα, εφόσον το ελαιόλαδο καλύπτει καλά την επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή έγινε με Φιογκάκι Melissa

Φιογκάκι Melissa

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!