fbpx
Melissa logo-academy-svg
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Melissa. Αγάπη για τα ζυμαρικά. Από πάντα, για πάντα.
  • ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ!
  • Ανακαλύψτε την ιστορία της Melissa ανά τα χρόνια, γιατί τα ζυμαρικά είναι το καλύτερο φαγητό παγκοσμίως καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής των ζυμαρικών μας.
  • ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  • Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα της Melissa.
  • ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
  • Όλα τα προϊόντα της Melissa: Κλασική σειρά, Χρυσή επιλογή, Ολικής Άλεσης, Gluten Free, BIO, High Protein, με Β-Γλυκάνη, Pasta Kids και Σιμιγδάλι.
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ MELISSA
  • Πρωτότυπες και κλασικές συνταγές με ποικιλία υλικών για όλες τις προτιμήσεις, προσκεκλημένοι chefs και bloggers, σας προσκαλούν να γνωρίσετε καλύτερα τα ζυμαρικά Melissa.
  • ΙΣΤΟΡΙΕΣ
  • Τα ζυμαρικά Melissa είναι η αρχή. Η αφορμή για να ξεκινήσουν ολόκληρες ιστορίες που έχουν πάντα το πιό απολαυστικό τέλος. Όλοι μαζί μαζεμένοι γύρω από ένα τραπέζι, γύρω από ένα πιάτο με λαχταριστά μακαρόνια Melissa. Γιατί τα μακαρόνια Melissa είναι αυτά που αγαπάς για τη γεύση τους και θέλεις πάντα να τα μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
  • Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ
  • Σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, από το 2014, η Melissa επενδύει στη γνώση και την εξέλιξη των επαγγελματιών του κλάδου.
Search
Search
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 1 συσκευασία Melissa Ριγκατόνι
  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 200gr παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια ζουμί από τις γαρίδες
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.γ. σάλτσα ντομάτας
  • 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 1 κύβο ζωμού λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν, χωρίς σβώλους. Προσθέτουμε το εστραγκόν και λίγο-λίγο το ζουμί από τις γαρίδες, τον τοματοχυμό και τον κύβο. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα και το 1/3 από το τυρί. Ταυτόχρονα, έχουμε βράσει και σουρώσει τα ζυμαρικά μας.

Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε τα ριγκατόνι και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί. Από πάνω στρώνουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε ξανά με τυρί, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτή τη συνταγή σίγουρα θα θέλεις να την ξανακάνεις.

ζυμαρικά, κυριακάτικο γεύμα, κυρίως γεύμα, τηγάνι
  • Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
  • ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ
  • Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.
  • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΟΥ
  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ & ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ MELISSA
  • Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.
  • ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ