Σπαγγέτι παντζαριού με σολομό και τυρί κρέμα
ζυμαρικάθαλασσινάκυριακάτικο γεύμακυρίως γεύμα

Σπαγγέτι παντζαριού με σολομό και τυρί κρέμα

ΧΡΟΝΟΣ: 50'
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
SHARE:
ΧΡΟΝΟΣ
50'
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 400 γρ. σπαγγέτι παντζαριού
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σολομός φιλέτο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ούζο
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • ¼ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα σπαγγέτι μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε 150 γρ. νερό από την κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Αλείφουμε τον σολομό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.

Σοτάρουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε τον σολομό από το τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σπάμε το σολομό σε κομμάτια και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον άνηθο. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σερβίρουμε.

Βράζουμε τα σπαγγέτι μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε 150 γρ. νερό από την κατσαρόλα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.  Αλείφουμε τον σολομό με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.

Σοτάρουμε τον σολομό για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Αφαιρούμε τον σολομό από το τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σπάμε το σολομό σε κομμάτια και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τον άνηθο. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή έγινε με σειρά με Λαχανικά

Με Λαχανικά

Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήθηκαν για αυτή τη συνταγή.

Αυθεντικές & γευστικές συνταγές της Melissa
Αυθεντικές & γευστικές
συνταγές της Melissa

Η δημιουργία στην κουζίνα, βρίσκεται εντός μας. Ανακαλυψτε τις αυθεντικές συνταγές της Melissa και αναδείξτε το μάγειρα μέσα σας.

Αναζήτησε στη Melissa!